Miljö


Naturen är magisk.

Jag vill förena ett ekologiskt perspektiv med skönhet och fantasi

Jag har noga tänkt igenom varje produkt och valt material och tillverkare till dem med miljön i åtanke. På varje produktsida finns information om vilka miljöfördelar den har.

Jag har valt att tillverka så många av produkterna som möjligt i Norden för att arbetsvillkoren ska vara goda och för att minska onödiga transporter.

Jag tänker på hur mina val påverkar miljön i vardagen. Exempelvis sopsorterar jag och äter mycket ekologisk mat. Min el kommer från förnyelsebara källor och är märkt med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval.

Eftersom jag arbetar hemifrån med designprodukterna betyder det att de goda miljöval som görs privat och i firman flyter ihop.

En produkt som jag är lite extra stolt över är mina kökshanddukar. Tyget är ett ekologiskt GOTS-certifierat linnetyg, och färgen är certifierad enligt högsta Öko-Tex Standard 100 produkt Klass 1. Mina kökshanddukar är dessutom både tryckta och sydda i Sverige vilket är ganska ovanligt för textilprodukter.

Det är lika viktigt för mig att produkterna är finurliga & vackra – skönhet & fantasi förhöjer livet, anser jag.

Är alla produkter 100% miljövänliga?

Vissa produkter var svårare att göra helt miljövänliga, som skärbrädorna – det mest miljövänliga är förmodligen att göra skärbrädor utan motiv helt i trä. Jag har inte sett någon annan mer miljövänlig metod för att trycka motiv på skärbrädor – tipsa mig gärna om du vet!

Mina skärbrädor består av hård träfiberskiva (HDF), melamin (melaminformaldehyd), limfilm och tryckfärg. På deras produktsidor finns en fullständig innehållsförteckning.

Hållbarhetsplus för mina är att de är svensktillverkade (från Småland) och att nivåerna av de olika ämnen som ingår i skärbrädan ligger under EU:s gränsvärden – dessutom är de så fina att man gärna behåller dem länge. 🙂