Köpvillkor och information

Beställning
För att handla hos In The Dreaming Garden behöver du vara 18 år. En beställning via internet är genomförd när du erhållit en orderbekräftelse från In The Dreaming Garden. Skulle jag av någon händelse inte kunna leverera varan du beställt, återbetalar jag motsvarande belopp omgående.

Betalning

Du kan betala med Klarna faktura, delbetalning och kort, samt med Swish.

Leveransvillkor
Jag skickar försändelserna med PostNord. Se aktuell leveranstid i headern längst upp till vänster på webshopen. Skulle leveransen mot förmodan bli försenad blir du kontaktad via mejl för godkännande av ny leveranstid. Om du inte godkänner den föreslagna tiden har du som kund rätt att häva ditt köp.

Frakt
Inom Sverige
Portokostnaden är 49 kr, och breven/paketen är spårbara. På beställningar från 700 kr får du gratis spårbar frakt. Portokostnad är inklusive 25% moms.

Utomlands
Vid köp som ska skickas utomlands kostar frakten 110 kr exkl moms vid köp på varor med en totalvikt på upp till 200 g, och 159 kr exkl moms vid köp på varor över 200 g (totalvikt på alla varor i kundvagnen), och du får fri frakt på köp från 800 kr. Vid köp inom EU läggs moms med 25% på fraktpriset, medan frakt till länder utanför EU är momsfri. Försändelserna är spårbara.

Priser och moms
Vid försäljning inom EU är alla priser inklusive 25% moms, undantaget barnboken Rasmus Råtta som är inklusive bokmoms på 6%.Vid försäljning till länder utanför EU säljs varorna momsfritt, och köparen kan därför behöva betala tull och andra avgifter vid importen.

Du kan välja att visa priserna i fyra olika valutor: SEK, USD, EUR och GBP. Erbjudanden gäller så länge lagret räcker.

Ej uthämtade paket
Du har två veckor på dig att hämta ut ditt paket, efter det skickas paketet automatiskt tillbaka till mig. Du får betala för den faktiska fraktkostnaden om du inte hämtar ut ditt paket (kan vara mer än 85 kr).

Ersättning av skadat paket
Om paketet eller brevet ser vikt, trasigt, eller på något sätt ovarsamt hanterat ut: anmäl detta direkt till Posten så ersätter de varan och du får en ny skickad till dig.

Öppet köp / returer och byten
In The Dreaming Garden tillämpar Distanshandelslagen för att du ska kunna känna dig lugn och trygg i ditt köp. Det innebär att du har full returrätt i 14 dagar. 14 dagar gäller från dagen paketet nått ditt utlämningsställe. Ta kontakt med mig, Josefin, på letter@inthedreaminggarden.se före du skickar tillbaka din vara.

Vid retur återbetalas köpesumman i sin helhet senast 14 dagar efter det att jag har återfått varan. Vid byte får du din nya vara senast 4 vardagar efter att jag har fått din försändelse.

Det går bra att öppna och varsamt se på produkten, men varan behöver vara oanvänd, i oförändrat skick och i originalemballage med eventuella originallappar kvar. 

Så skickar du returer och byten
Vid Retur och Byte står du för frakten till mig. Jag rekommenderar att du skickar med Postens Skicka Direkt vilket är en spårbar försändelse och det billigaste alternativet för spårbar post. Skicka Direkt kan enbart köpas online.

Vill du betala över disk kan du skicka brevet/paketet rekommenderat. Packa returen väl så att varan kommer fram i fint skick. Returnera varan tillsammans med fakturan/följesedeln/kvittot eller en kopia av densamma.

Returer skickas till:

Josefin Berger
Gudmundsgatan 13B
412 51 Göteborg

Reklamation
Vid reklamation står In The Dreaming Garden för returfrakten men du behöver lägga ut för den så länge. Packa returen väl och spara kvitto på försändelsen. Meddela mig via mejl så snart du upptäcker felet. När jag fått försändelsen erbjuder jag dig pengarna tillbaka eller en ny vara, du väljer vilket du önskar av dessa alternativ.

Har du möjlighet att skicka med foton på skadan/felet i mejlet så kan du få en ny eller ersättning före jag fått din vara. När reklamationen har blivit godkänd meddelar jag dig detta och skickar dig en ny vara samt ersättning för din fraktkostnad, alternativt återbetalar jag dig, inom 14 dagar.

Hanteringen av reklamationer tillämpas enligt Konsumentköplagen. För att läsa om vilka regler som gäller inom ramen för denna lag, gå till www.konsumentverket.se

Kontakta mig via mejl på letter@inthedreaminggarden.se innan du skickar tillbaka din vara.

Integritet
Genomförd beställning innebär att du godkänner köpvillkoren och samtycker till att namn och personuppgifter som du fyller i registreras i vårt kundregister. In The Dreaming Garden garanterar att alla uppgifter är konfidentiella och inte kommer att lämnas ut eller säljas.

Produktfunderingar
Tänk på att färger kan återges olika på olika datorer beroende på datorns färginställningar och skärmens kvalité. Välkommen att mejla mig, Josefin, på letter@inthedreaminggarden.se för frågor om produkter eller andra funderingar kring ditt köp.

Force Majeure
I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter, samt jämförbar händelse utanför vår kontroll vilken ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

Kontaktuppgifter
ADRESS (ej besöksadress)
Josefin Berger
Gudmundsgatan 13B
412 51 Göteborg

Mejl: letter[@]inthedreaminggarden.se

Organisationsnummer: 8308134660