Tillbaka till sidan Webb

Sagoboken – Design och kodning av responsiv webbplats till fiktivt barnboksförlag

Förstasidan på Sagoboken
Förstasidan till Sagoboken. Jag har bland annat gjort loggan, bilderna, och skrivit texterna till siten.

Denna site var en uppgift som jag genomförde tillsammans med Andreas Ellhar på utbildningen webbredaktör på Högskolan i Borås.

Uppgiften bestod i att göra en responsiv webbplats som anpassar sig till olika skärmstorlekar. Detta innebär att det inte blir någon horisontell scroll, samt att man inte behöver zooma in för att läsa texten, på mindre skärmar som till exempel mobilskärmar.

Vi använde oss utav designen till det fiktiva barnboksförlaget Sagoboken som jag hade gjort tidigare under utbildningen, och kom tillsammans överens om några ändringar i den. Bland annat föreslog Andreas att vi skulle ha en karta på kontaktsidan. Jag skrev koden till webbplatsen och Andreas skrev rapporten till uppgiften.

Koden har jag skrivit i HTML5 och CSS, och jag hade även sedan tidigare ritat alla bilder till siten Sagoboken. De är tecknade för hand och sedan färglagda digitalt i Illustrator.

Det ingick inte i uppgiften att göra mer än tre sidor till webbplatsen, därför är det bara länkarna: hem, böcker och kontakt i menyn som leder till innehåll.

Här kan du se hur Sagobokens hemsida blev.

Titta även gärna in på Andreas Ellhars site aewebb.se. Han erbjuder precis som jag konsulttjänster inom webb, text och grafisk design. Där finns också en en bra guide som Andreas skrivit med tips kring att skapa en webbplats.