Miljövänlig design

Här står om mitt miljöarbete i firman, och vad vi tillsammans kan göra om du anlitar mig som grafisk designer eller webbdesigner.

In The Dreaming Gardens kort och inredning

*** *** *** Miljövänlig design med illustrationer inspirerade av naturen & sagoväsen *** *** ***

In The Dreaming Garden erbjuder produkter som är både vackra och ekologiskt hållbara. Detta innebär att företag med ett aktivt miljöarbete anlitas för att producera designen. Produktionen sker i Norden för att tillverkningen ska ske under goda arbetsvillkor och för att minska onödiga transporter.

I webbshopen kan du läsa mer och se de produkter som jag erbjuder i nuläget.

Mitt miljöarbete

Jag arbetar hemifrån vilket betyder att de goda miljöval jag gör privat och i firman flyter ihop. Jag har Bra miljöval el, sopsorterar och använder lågenergilampor. Mitt webbhotell (där hemsidan ligger) Binero har miljövänlig el. Läs mer om deras miljöarbete här.

Den största delen av maten jag äter under dagen är ekologisk. Jag äter fisk men en i övrigt växtbaserad kost. Mycket i min garderob är köpt second hand. Jag tar mig fram i vardagen privat och till jobbmöten med cykel och kollektivtrafik. På semester tar jag dock flyg någon gång ibland.

Jag försöker hela tiden lära mig mer om miljöfrågor och är medlem i Naturskyddsföreningen och läser ofta deras tidskrift Naturkontakt. Jag har även till exempel läst kursen Statsvetenskap GR (A), Miljöpolitik, på Mittuniversitet.

Skog i Bohuslän
Bild från skog i Bohuslän från In The Dreaming Garden's Instagram-konto.

Länkar som kan hjälpa dig i ditt miljöarbete

Här hittar du exempel på miljövänliga tryckerier, webbhotell med mera.

Vita blommor
Bild på blommor och bin från In The Dreaming Garden's Instagram-konto.

Så blir din trycksak eller digitala produkt mer miljövänlig

Till exempel kan du välja att trycka med ett växtbaserat bläck och välja ett webbhotell (där webbplatsen ligger) som har ett aktivt miljöarbete.

Nedan en punktlista på engelska om hur man gör miljövänlig grafisk design, hämtad från siten Renourish.

Best Practices for Greener Print Design

Although the ideas below aren't the answer for the future, they are positive steps you can take today:

Föredrag med Eric Benson, som tillsammans med Yvette Perullo driver siten Renourish, om miljövänlig grafisk design.
Den här filmen av Naturskyddsföreningen tycker jag visar på ett bra sätt varför det är viktigt att tänka på att även små mängder av kemikalier påverkar oss och naturen. På naturskyddsforeningen.se finns mycket miljöinformation.