Tillbaka till sidan Grafisk design

Baka med mindre socker – Ask, kort & fotoredigering

Receptasken
Asken till Baka med mindre socker.

Jag har formgivit asken och korleken till receptkortleken Baka med mindre socker av Camilla Danilda och Marja Folcke. I uppdraget ingick även illustrationer av muffins och klocka, samt fotoredigering av Marjas receptfotografier som finns på baksidan av varje kort.

Om projektet: "baka med mindre socker som innehåller 50 kort med läckra fotografier med recept på baksidan. Recepten är tryckta på inplastade kort, lätta att torka av från kladd och spill och levereras i en receptbox i stadig kartong.

Alla recept är fria från gluten och tillsatt socker, och har dessutom som mål att vara lättgjorda" (text från bakamedmindresocker.se).

Recepten med illustration av muffinsar och klocka

Ovan receptkorten med illustration av muffins och klocka. Först testade vi muffinsar med enbart konturer, men sedan valde vi att använda färglagda då vi tyckte det blev finare tillsammans med resten av designen, och gav ett frejdigare intryck.

gul, rosa, guld, grön, blå, lila, turkos, orange, röd och grå färg användes till receptkortleken
Alla färger som vi använde till korten.

Nedan den fotoredigering jag gjort till receptkortleken.

Fyra av fotografierna oredigerade samt redigerade
Jag redigerade fotografierna som Marja Folcke tagit på bakverken. Jag ökade kontrasten och skärpan, och ändrade färgerna lite vilket bara anas då vi ville ha naturliga bilder.

Nedan den färdiga kortleken!

Kort med bakverk och recept
Kortleken trycktes hos Print in Baltic med hjälp av Edita som Camilla brukar samarbeta med, hon är mycket trevlig och enkel att ha att göra med.

Ifall du vill veta mer om receptkortleken eller beställa en alldelles egen av Camilla och Marja så finner du mer information på bakamedmindresocker.se.